KNUT ROPPESTAD feat. KINSEY ROSE – DRIVE

 

Knut Roppestad is een country- en rootsrockmuzikant uit Horten in Noorwegen. Hij is sinds 2008 actief als singer-songwriter en brengt soloalbums uit, naast zijn activiteiten als leadzanger en songschrijver voor twee andere groepen waar hij deel van uitmaakt: ‘The Rambling Rodgers’ en ‘The Muskogee Hotel Blues Explosion’. Als soloartiest bracht hij in 2008 zijn debuutalbum “As Good As It Gets” uit, waarna in 2013 een tweede plaat “Rough Hope” volgde. Zijn laatste release dateert uit 2017 en was getiteld “Tall Tales And Misfortunes”.

Voor zijn nieuwste plaat “Drive” wilde hij zijn songs samen met een Amerikaanse countryzangeres brengen. De keuze viel op Kinsey Rose uit Nashville, Tennessee, een dame met een krachtig stemgeluid en zelf ook zeer actief als singer-songwriter in het countrygenre. Liefhebbers van het genre kennen wellicht wel haar debuut-ep’s “Get Yer Redneck On” uit 2009 en “Kinsey Rose” uit 2011 of haar volwaardige album “Fair Weather Love” uit 2015 waarbij countryzanger Vince Gill meezong bij de als duet gebrachte albumtiteltrack.

Kinsey Rose is populair in Noorwegen en dat leidde wellicht tot deze samenwerking met de 50-jarige Knut Roppestad voor het album “Drive”. Knut is een gitarist, maar speelt op deze plaat ook op mandoline bij de song “In Deep” en banjo bij het nummer “Love Song”. Het overige instrumentale werk wordt verzorgd door albumproducer Per Ladegård, Einar Viken op pedal steelgitaar, Louisa Kallona op viool en Asbjørn Husby op drums, terwijl Audun Serkved op akoestische gitaar meespeelt bij het nummer “Pauline”.

Tien tracks op het album werden van tekst en muziek voorzien door Knut Roppestad zelf, terwijl er ook een versie gebracht wordt van de reeds in de 18e eeuw door John Newton gecomponeerde christelijke hymne “Amazing Grace” die Kinsey Rose in het Engels en Knut Roppestad in het Noors zingt. Als albumafsluiter wordt hetzelfde nummer door Knut Roppestad op elektrische gitaar nog eens als een instrumentale track gespeeld. Voor de twee audiovideo’s bij deze bespreking hebben we geopteerd voor de nummers “Drive” en “In Love And In Anger”, maar ook “Love Song”, “Fatal Junction”, “Child Of The Dark” en de knappe tearjerker “Got No Claim” zijn zeer de moeite waard op dit Noorse countryalbum.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KNUT ROPPESTAD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Shiver Music

video